HillieAndRoedy.reismee.nl

Kersjes

Dag Lieve volgers,

het is inderdaad weer tijd voor een nieuwe update en we hebben goed nieuws.

Qua werk hebben we het nu wel goed getroffen! We hadden besloten om bij het ' boompje knippen' weg te gaan en verder richting Melbourne te reizen. Niet zo zeer meer bezig zijn met werk maar gewoon ff chillen. Als we wat onderweg zouden vinden dan zien we het wel. En prompt de volgende dag een telefoontje. Een jonge dame die onze advertentie op gumtree.com.au had gezien en wel werk voor ons had. We vonden het een beetje vreemd dat ze ons nu nog had gevonden aangezien de advertentie al 3 week geleden erop hadden gezet. Maar goed, ze weten blijkbaar ons nu ook te vinden. Uit alle ervaringen van de afgelopen weken eerst maar eens de juiste vragen gesteld en uiteindelijk het nummer van de boer gevraagt, Na 1 telefoontje met de boer besloten we het er maar op te wagen. Kersen plukken. Een goed betaalde fruit hier in Australie. Voor een kilo kersen is het heel normaal om al gauw 10 tot 15 euro te betalen. Eenmaal aangekomen bij de boer , in Seville, kregen we een beetje uitleg over de kers, hoe te plukken en wat we allemaal konden gebruiken. WAT EEN VERSCHIL! De man is echt super en zorgt voor zijn werknemers. Normaal gesproken verdien je rond de 90 dollar cent p.kilo, hier 1,20 en soms op slechte dagen maakt hij er 1,50 van. Accomodatie is allemaal gratis en de mensen die er werken gezellig. Maar boven dit alles, hier uitzicht is prachtig (foto volgt nog).

Het is een klein familie bdrijfje waar ook hier weer alle familie leden meehelpen. Erg leuk. De afgelopen dagen alleen weer veel regen gehad en dit kan de boer juist niet zo goed gebruiken! Wanneer het regent groeien de kersen van binnen te snel waardoor ze van buiten open knappen of rotten. Gevolg, bijna alle kersen kunnen niet verkocht worden en wij maken geen kilootjes. Afgelopen dagen zelfs noodgedwongen een paar dagen vrij gehad. Schijnt de ergste regenval te zijn in jaren...... Dus wat te doen als we vrij zijn.....MELBOURNE!

Melbourne is echt een super stad. We vinden het nog mooier dan Sidney.De hele stad is bestaat uit een mix van moderne gebouwen en oude. Het centrum is groot en er is hier veel te zien. Zo hebben we verschillende musea's gezien, jaja, waar Rutger zelfs mee kwam. Zo is hier een tentoonstelling van de europeese kunst uit de 16e tot de 18e eeuw. Er zijn hier zelfs verschillende nederlandsche schilderijen van waaronder een paar van Rembrandt. (In Nederland nooit gezien

Tongue out

Daarnaast hebben we op een dag 3 verschillende stadions bezocht. Enorm groot en mooi van buiten en Rutger was gebrandt om een foto van elk stadion van binnen te willen maken. Maar het mocht niet zo zijn, helaas. Twee stadions waren potdicht en de ander was wel open. Dus Rutger naar binnen voor een foto, komt er direct een man op hem af ' What are you doing? Oo i just wanna make an picture of the stadium. Sorry man you've got to do the tour. But i only whan't a picture?! Sorry but again, you've got to do the tour! Kosten zoveel dollars, regen, anderen waren ook al dicht, flikker maar op met je tour. Hilde wou ook nog ff bij de 'Australian open' velden kijken. Waren ze die aan het verbouwen waardoor je niks kon zien. Conclusie, we hebben deze wedstrijd hard verloren om de sportiefe kant te kunnen zien.

Verder zijn we een beetje aan het shoppen en genieten van de zon als die schijnt. Morgen weer heerlijke zoete rode kersen plukken. Waarschijnlijk dat we hier nog wel een tijdje blijven. Verder eigenlijk nog niet zoveel meer meegemaakt. Maar we houden jullie uiteraard op de hoogte. Ook binnenkort nieuwe foto's !!!!

Succes de komende dagen met Sinterklaas, wie is de mol? volgers geniet van de eerste aflevering en de anderen ( IK WIL NIKS ERVAN HOREN !!!!! Volg t thuis zelf ;)

Ciao ciao Yibeda Yibeda MATE ;) Hillie and Roedy

Lianne

Hee lieve mensen!

Super net met jullie (Hilde) te hebben gepraat! Laat maar weer weten wanneer jullie weer in een grote stad zijn :D En wat weer een leuk verhaal! Ben nu wel erg benieuwd naar de foto's!!

Tot snel!
Heel veel liefs Robert en Lianne

Haampie

Hey kersenplukkers!

Mooi dat jullie het daar nog steeds naar jullie zin hebben!

Xxx

Joey en rielle

Hè plukkers,

Leuk om weer wat van jullie te lezen!!! Ben blij dat jullie nu eindelijk iets hebben gevonden wat goed bevalt!! Nou maar hopen dat de regen daar een beetje ophoud!!! Zijn jullie van plan om nog lang in het zuiden te blijven?? Nou we horen snel weer van jullie!!! Wij gaan dit weekend naar Londen, Robin opzoeken!!! En ik hoop jullie ook snel een x te spreken op Skype!!

Veel plezier nog en werkse!!!
Veel liefs vanuit gieten!!

Sietke

Super leuk om te lezen :) Echt leuk al die nieuwe ervaringen! Ben benieuwd naar de foto's! Liefs

Wilma

Wat een ervaring!
Schitterende foto's We zijn blij te zien dat het goed gaat met jullie. Hebben jullie die vis ook opgegeten, of weer vrijgelaten?
Heel veel plezier en als jullie voor kerst geen gelegenheid meer hebben om iets te schrijven, dan wensen wij, de vosjes, jullie een fijne kerst toe, een goed uiteinde en een héél goed begin van het nieuwe jaar!
veel liefs

Ellen

Hilde en Rutger!
Wat leuk om weer even een update van jullie avonturen te lezen ;-) Eindelijk dus eens een fatsoenlijke boer getroffen en dan zit het weer niet mee... Nou ja, wel leuk dat jullie Melbourne eens konden verkennen. Wat jammer dat jullie niet in alle stadions konden kijken en zeker niet bij de Australian open, zou leuk zijn geweest :p Succes met jullie goed betaalde baan en geniet ervan!
Veel liefs!

Wottuh

Roedy & Hilde,

Ga je helemaal naar Australie om vervolgens nog steeds in de regen te zitten :p
Goed om te horen dat jullie het nu beter getroffen hebben wat werken betreft.

Veel plezier nog en geniet van de (rond)reis!

Lyliam

Hallo Hillie and Roedy,
fijn om te horen/lezen dat het nu goed met jullie gaat.
Jammer dat het weer een beetje tegenzit (t' is hier echt lekker weer ca. 21gr)
We hopen dat jullie nog een mooie tijd tegemoet gaan en blijven jullie verhalen volgen.
Veel plezier nog.
Liefs, Jan, Lyliam, Daphne en Esmee.

hennie stienstra

hilde en rudger

vanuit een grauw nederland prettige feestdagen gewenst en een goed nieuwjaar met veel reisplezier

hennie