HillieAndRoedy.reismee.nl

NIEUW ZEELAND

Hallo allemaal,

Hier weer een berichtje dit keer vanuit new zealand!!6 Januari zijn we vertrokken richting Auckland. Vliegtuigje van3 en een half uur en we waren op onze vakantiebestemming.Op het vliegveld aangekomen moest Hilde nog even een drugssearch ondergaan maar verder geen problemen. Vlucht was goed te doen en na een filmpjekijken (met eindelijk goed vliegtuig voedsel) was de tijd zo voorbij.Aangekomen in Auckland hebben we de eerste paar dagen doorgebracht in een Hostel. Hier hebben we gewacht op onze 2 vrouwelijke reisgenoten. Auckland valt nietheel veel over te vertellen. Regen ende stad zelf was niet geweldig. Tijd dus doorgebracht met een beetje rond slenteren, internetten in de bieb waar ook de daklozen zitten:S enfilmpjes kijken in het hostel. Ook zijn we nog even naar het casino geweest waarRutger nu definitief achter is gekomen nietmeer te moeten gaan gokken zonder z'n grote vreind nef. Hilde daarintegen heeft zeker geluk gehad. Bij roulette vielen de cijfers voor haar op de juiste plek en bij de gokmachine haalde ze de mini jackpot eruit. En dan vooraf zeggen dat ze die dingen nooit vertrouwd hahaha.

Nadat Gaby en Lisa waren aangekomen zijn we direct gaan zoeken naar een busje waar we met zijn vieren in konden slapen. Het is hier zomer en top drukte. De meeste waren allemaal al weg op een Jucy condo na. JUCY CONDO: 2x een dubbel bed, 2 gaspit, wateerkraan met gootsteen, Knalgroen met paars (GRUNN hey!!!) oftewel, doe maar duur we pakken het gelijk groots aan :D

Eenmaal op de weg zijn we gelijk het Noorder Eiland gaan verkennen. En eerlijk is eerlijk, wat is het hier moooooooiiii ! Natuur, bergen alles.... Wat gelijk opvalt is dat het water turquoise blauw is. Vanuit het noorden zijn we eigelijk vrij snel naar het zuiden gereisd om daar meer tijd door te brengen (is hier nog mooier). Dat wil niet zeggen dat we alleen hebben rond gereisd. Op het Noorde Eiland hebben we verschillende activiteiten gedaan. Hier even een kort lijstje:

- Dagje zeilen met een heerlijk zonnetje en een stevige wind, kan niet beter.
- Kajakken in een baai.
- Snorkelen tussen de vissen
- Enorme Zand duinen van 120 meter hoog beklommen (helaas geen bord, dus niet naar beneden kunnen surfen. De dames zijn maar gaan rollen)
- Cathedral caves bezocht.
- Hot water beach bij eb. Kuil graven als een duitser maar nu komt er warm/heet water omhoog wat dient als een jacuzi. S'avonds heerlijk in liggen badderen in ondergoed. Moest je gedaan hebben en het zwemgoed lag nog in het paleis op wielen.
- Vulkanen beklommen. Een tocht van 7 uur, 19,4 kilometer, en het uitzicht was schitterend. Alle mensen om ons heen goed voorbereid LEES, Handschoenen, muts, geiten wollen sokken,wandelstokken, thermo ondergoed en berg schoenen. WIJ: Gympies, korte broek, t-shirtje met een sweater en een goeie boterham met pindakaas! Onder het motto, zo kan het ook gewoon hoor .
- Dagje spa. Heerlijk bijkomen in hot tubs van 36 tot 42 graden en een glijbaan :D

Een van de eerste dagen hebben we ook aweer een boete gekregen. WILD KAMPEREN! jaja, half 7 s'ochtends wakker gebonkt door de politie dat we hier niet mochten staan. Nou stonden we ook niet echt verdekt opgesteld ( bij een toeristische trekpleister) maar wij dachten dus dat je in Nieuw Zeeland overal kon gaan staan waar je wou, niet dus. Om dit te compenseren hadden we het volgende bedacht: 2 van de vier gaan bij het inchecken van de overtocht van het Noorder eiland naar het Zuider eiland bovenin liggen en erg stil zijn. Dit was gelukt ! Kosten bespaard ala 260 dollar. Wat wel een beetje jammer was, was dat de meiden die bovenin lagen nu niks meekregen van de boottocht. De deur was op slot en kon niet meer open. Op de terug reis zullen Hilde en ik aan de beurt zijn.

Nu zijn we dus op het Zuider eiland en hier is het nog mooier dan het andere eiland. Wilde zeehonden gespot, pinquins gezien en veel vee. Qua wilde dieren valt het hier reuze mee als je het vergelijkt met Australie. Eergister hebben we Christchurch bezocht waar het centrum nog altijd in puin ligt door de aardbeving die laatst heeft plaatsgevonde. We wilden eerst een tour doen die eens per week word gehouden maar die is nu afgeschaft omdat het te gevaarlijk wordt. Gebouwen staan op instorten een een nieuwe aardbeving ligt hier op de loer.

Vandaag zijn we in Queenstown aangekomen waar we waarschijnlijk een paar dagen zullen blijven. Hier gaan Gaby en Lisa Bungee jumpen vanaf de hoogste brug ter wereld. De dames gaan nog Skydiven en Rutger wil nog White water raften. Nog genoeg te doen hier met de nodige activiteiten. Wij zijn nog lang niet uit gekeken hier en hebben nog een kleine 2 week te gaan.

Tot zover onze belevenissen tot nu toe. We proberen nog wat foto's toe te voegen maar helaas...... Onze limiet raakt bijna op.... BOEEHHHHH
Wilt U op de hoogte blijven van onze belevenissen blijf dan vooral onze verhalen lezen, maar.....wilt U het ook met eigen ogen zien??? Schenk ons dan een beetje meer foto limiet

Laughing
Op de site bovenaan kunt U lezen hoe het werkt. Alvast enorm bedankt namens ons....

We keep in touch. Dikke kus, knuffels, box, tik 'm aan ouwe enzo. enzo. Hillie and ROEDY!

Elvira

Super gaaf wat jullie allemaal doen. Mooie foto's ook! Een vriendin van mij heeft het skydiven ook gedaan, echt een mooie ervaring, dus veel plezier.

Pap en Mam

Jaaaaa, de boodschap is duidelijk....haha. We hebben even wat fotoruimte voor jullie geregeld!!!
Heel veel plezier met zn viertjes.
Dikke kus en snel tot horens.

Michelle

Heey vakantiegangers!! :-D

Wat een leuk verhaal weer! Zo te lezen vermaken jullie je nog prima en zijn er nog lang niet flauw van. De foto's zien er ook weer schitterend uit zeg!! Wouw! Ga er nog maar lekker van genieten daar op NZ en ik kijk alweer uit naar het volgende verhaal vol avonturen ;-) Have fun!!

Dikke smok!! XXX

mam

Dag lieve schatten,

wat weer een leuk verhaal om te lezen en prachtige foto's hebben jullie op de site gezet!! super!!
Lekker genieten op het zuider eiland en we horen weer van elkaar.

dikke kus mam.

Ina M

Heey Hilde en Rutger!!

Wat zijn die verhalen toch erg leuk om te lezen, wordt er alleen wel enorm jaloers van!! hihi

Veel plezier nog met alles en geniet er van!

Liefs Ina

niels en eef

Hey luitjes,

Wat een mooie verhalen en foto's zeg. Zo te zien vermaken jullie je prima. Hier in nederland weinig nieuws onder de zon (lees wolken). Geniet nog even van jullie vakantie. Wat zijn de plannen na de vakantie?

Dikke kus niels en eef

Neger aka Nigger

Hilde en Roedy!
Mooi om de verhalen te lezen en natuurlijk om de foto's te zien! Zo te zien en te lezen gaat het uitstekend. Hier gaat ook alles prima. Feestjes zijn natuurlijk iets minder vrolijk door het missen van Rutgers uitstekende zang/karaoke geluid en de hilarische capriolen. Maarrrrr wanneer jullie weer terug zijn, pakken we de draad zeker weer op JAWEL!!!!

Geniet van jullie vakantie en maak nog maar wat mooie sfeer impressies! Doen jullie goed met de camera!

We spreken snel weer!

Take care..

Grtz neger aka pinda, chinees, neger van der most, jo, kermisklant, blauwe, leutje nigger en bovenal gewoon Joey ;)

Miny

Hey Hilde en Rutger,
Leuke verhalen van jullie en prachtige foto's. Ook super dat jullie nog even zijn gaan "buurten" in Nieuw Zeeland.
Is het skydiven al gerealiseerd?
Het is erg grappig om jullie zo te volgen. Bijzondere ervaring toch?
Nog heel veel plezier daar en ik blijf lezen.

Groetjes, Miny