HillieAndRoedy.reismee.nl

Outback

Aloha Mensen,

we hebben ons eindpunt bereikt wat betreft Australie. We hebben de auto weten te verkopen aan Rick en Pascal in Adelaide en zijn vanuit daar over gevlogen naar Sydney. Waarom vliegen? Omdat dat hier gewoon veel goedkoper en sneller is dan met de bus ! JEEEJ.

Voelt toch wel weer goed om terug in Sydney te zijn, mooie stad, maar ook wel gek omdat je weet dat het er nu bijna echt op zit. Gister een succesvolle dag gehad met shoppen naar souveniers en voor de zekerheid ook maar even met China Airlines gebelt over hoeveel kilo we nou precies mogen meenemen. En gelukkig, het is nog altijd 30 kilo p.p.! Komt ons goed uit want dat hebben we ook wel nodig. Hier in Sydney nog even een boottochtje doen, vanavond nog even op pad en dan morgen tas inpakken om op weg te gaan naar Bangkok.

Maar jullie zijn natuurlijk ook erg benieuwd van wat we in de outback hebben gedaan. GENOEG ! In Tennant Creek hebben we eerst Michiel en Marnix opgepikt. Daar wachtten zij ons op met regen. Balen maar goed, dat zijn we wel gewend. We hebben die middag dus maar direct besloten om verder te gaan rijden, weg uit de regen. Vanuit hiet zijn we eerst naar Devils Marbles geweest. Bij aankomst was de zon al bijna onder, bewolkt en moesten we eerst onze camping weer opzetten. S'avonds besloten om er de volgende ochtend erg vroeg uit te gaan om de zonsopgang te kunnen zien. 5 uur eruit, was toch iets te vroeg. Ongeveer anderhalf uur later kwam eindelijk de zon tevoorschijn achter een paar wolkenvelden. Uitzicht echter was prachig (zie foto's).

Na deze ' rondige rotsen' hebben we een 4x4 track uitgestippeld (the binntrack) en zijn deze gaan rijden. Over deze track hebben we 7 dagen gedaan en kwam uit in Alice spring. Qua kilometers was dit niet eens zo heel ver maar de weg ernaar toe was 'ruig'. Leuk dus hahaha. We hebben erg mooie plekjes weer gezien waar bijna niemand was. Zo hebben we in een droogstaande rivier gekampeerd, van hoge rotsen afgesprongen in waterholes, prachtige 'gorges' gezien en veel stof gehapt.

In Alice springs kwamen we weer in de bewoonde wereld. Uiteraard ook genoeg abbo's die weer schreeuwend onder een boom zaten met zijn allen. Hier vlug contact gezocht met het thuisfront, eten opnieuw ingeslagen inclusief petrol. Vanuit Alice Springs ons opgemaakt naar de Uluru, de grootste attractie van heel Australie. Maar voordat we hier aankwamen weer eerst wat 'Gorges' bekeken en hier afgekoeld en langs de Kings Canyon. Deze hebben we beklommen wat een wandleing was van 6 uur. Schitterend uitzicht met diepe afgronden (zie foto's)

Na de Kings Canyon dus naar de Uluru, hart van de ozzie. Onderweg kregen Michiel en Marnix nog een lekke band, wat ons gelukkig is uitgebleven, 1x is meer dan genoeg. Deze rotsachtige berg in the middle of nowhere hebben wij geobserveerd met zonsondergang, zonsopgang en zijn we er omheen gelopen. We zijn er achter gekomen dat dit ding mooier is vanaf een afstand dan van dichtbij. Zo mag je van sommige plekken geen foto's en video's maken omdat dit 'heilig' gebied zo zijn. Een berg, heilig ?!?!?! De tweeling wilden de berg nog beklimmen, wat tot strengste wordt afgeraden omdat dit heiligschennis zou zijn en je je leve lang ongeluk zou brengen. Vanwege sterke wind was de route afgesloten en konden de jongens alsnog niet naar boven. Hier s'ochtends vroeg een eitje gebakken voor op brood, niemand nog aanwezig. 5 minuten later touringbussen vol aziaten die het wel byzonderswaardig vonden en het een kodak momentje waard gaven. De volgende dag de 'Olga' bezocht. Mooi om te zien met zonsopgang maar iets te veel touristen om je heen.

Zo hebben we de outback een beetje achter ons gelaten en zijn we verder naar beneden gaan rijden via verharde weg. Als tussenstop hadden we Coober Pedy gepland. De stad van de Opalen. Hier wordt nog altijd 90 procent van alle opalen weg gehaald. Wat is dan leuker om een nachtje te verblijven in een mijn. Gezellig slaapfeestje van gemaakt met de nodige 'goon'.

Onze laatste stop daarna was Adelaide. Hier hebben de jongens nog even gevist, waar geduld werd beloond. Rutger is met 'the twins' nog naar Flinders Range geweest om daar de hoogste berg te beklimmen.Zware tocht wat echt klimmen was over rotsen heen maar waar het uitzicht een grote tractatie was. (zie foto's) Verder hebben we de auto weer spik een span gemaakt, beurtje gegeven en verkocht dus aan de jongens. Zij hebben ons afgezet bij het vliegveld en reden weg in 'ons' huis op wielen. Toch een raar gevoel om hem zo weg te zien rijden zonder ons, maar we hebben erg veel van genoten.

En zo zijn we nu dus in Sydney. Onze volgende update zal waarschijnlijk vanuit Bangkok komen. Lieve mensen, tot gauw !

Hilde en Rutger.

Niels & Eva

Wat een uitzicht en prachtige foto's! :D Geniet van jullie laatste weekje! T is aftellen voor ons! ;) We kunnen niet wachten tot jullie er weer zijn! :)

haampie

'Vind ik leuk'

Sietke

Wat jammer dat je avontuur er nu bijna op zit!! Je hebt echt super veel leuke dingen meegemaakt :) maar dan kunnen we wel weer binnenkort meetenn in gieten of groningen! Geniet er nog even van en tot binnenkort!

Elvira

Wauw, wat een mooie foto's! Geniet van de laatste momenten!

Joey en rielle

Hè lieverds, zo jullie gaan het laatste weekje in van jullie fantastische reis! We hebben erg genoten van jullie verhalen en foto's!!! Geniet nog even ervan! En Wij wensen jullie alvast een goede reis terug!!!

Xxx Joey en rielle

Inge

En dan ben je al weer bijna thuis! Tijd is ongetwijfeld voorbij gevlogen. Ik hoop dat jullie ontzettend leuke tijd hebben gehad en onwijs veel mooie herinneringen! Ik wil ze allmeaal horen als ik terug ben! Goede terugreis en veel plezier met iedereen terug zien! Liefs Inge